Over ons
Bakkerij van Leur, staat sinds jaar en dag klaar voor haar klanten. Op authentieke wijze wordt het brood en banket bereid in onze bakkerij aan de Stationsstraat. Al vroeg voordat de meeste mensen wakker zijn, wordt er gewerkt aan onze producten, die vanaf 6.00 uur voor je klaarliggen in een van onze winkels. Onze winkeldames helpen je graag een keuze te maken uit ons grote assortiment. Ook voor nieuwe ideeën, productinformatie of gewoon voor een gezellig praatje staan onze dames voor je klaar.
Plaats je bestelling makkelijk via onze webshop. Vandaag voor 22.00 uur besteld? Morgenvroeg om 6.00 uur staat het voor je klaar!
Historie
Van toen tot nu
Bakkerij Van Leur kent een rijke en bijzondere geschiedenis die bijna een eeuw teruggaat. Oorspronkelijk begon het bedrijf als Bakkerij Van Lier. Na het plotselinge overlijden van de heer Van Tiel kwam de zaak in handen van zijn jonge weduwe, beter bekend als oma Jo van Leur – Koenen. Zij zette de bakkerij voort met hulp van de bakkersknecht, (opa) Jan van Leur. De twee kregen later een relatie en trouwden, wat het begin markeerde van de familie Van Leur in de bakkerijwereld.
Samen kregen ze zes kinderen, waarvan drie zonen het familiebedrijf voortzetten: Frits van Leur, Jos van Leur en Wim van Leur. Onder hun leiding groeide Bakkerij Van Leur verder uit tot een bekende naam in de regio. Inmiddels staat Jan van Leur, vernoemd naar zijn grootvader, als derde generatie aan het roer van het bedrijf. Jan leidt de onderneming met veel plezier. Hij is zich bewust van de traditie van dit prachtige familiebedrijf en combineert dat succesvol met zijn creativiteit als ondernemer.


Worstenbroodjes
Oma Jo van Leur-Koenen (1907-1997) bedacht het recept voor onze heerlijke worstenbroodjes. De bereiding is nog altijd volgens oma’s manier, met de hand. Samen met het ‘goei’ gehakt van Slagerij Pennings resulteerde dat in een overheerlijk Brabants lekkernij. Een samenwerking die al ruim tachtig jaar oud is maar dagelijks nog in gang wordt gezet. Het resultaat: Een heerlijk smaakvol worstenbroodje, voor elk moment van de dag.
Veghelse krollen met speculaas
Veghelser dan dit gaat het niet worden… een Veghelse krol met een eigen gebakken speculaasje. Geliefd onder zowel Veghelaren als oud-Veghelaren, maar ook steeds meer mensen van buitenaf beginnen het broodje te waarderen. De anijskrol is een zacht wit broodje met daarin veel anijszaad. Het broodje wordt met de hand gevlochten tot een knoop en hierdoor ontstaat een krul. De krol wordt gegeten met boter en speculaas en is vooral populair rond Sinterklaas.
Zeer waarschijnlijk ligt de oorsprong van de anijskrol in Veghel. Daar werden de broodjes al in 1865 verkocht. Het gebruik van de anijskrol blijkt al voor de Tweede Wereldoorlog populair te zijn geweest in het gebied rond Veghel. Uit onderzoek blijkt, dat het streekproduct tot in een straal van twintig kilometer rond Veghel gebruikt wordt. Het beperkt zich hoofdzakelijk tot de buurdorpen Sint-Oedenrode, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Uden, Boekel, Gemert en Beek en Donk. Met Veghel Kermis in september worden de eerste anijskrollen in de regio gebakken. Ze worden gegeten tot Carnaval.


Krollenloop
De krollenloop ontleent zijn naam aan de traditionele ‘krol’, ambachtelijk gebakken door onze bakkerij. Bakkerij van Leur is een van de oprichters en hoofdsponsors van de Krollenloop. We organiseren loopclinics ter voorbereiding op de hardlooprace, waarbij deelnemers na afloop worden getrakteerd op versgebakken krollen met speculaas. Daarnaast hebben we, in samenwerking met de Stichting Krollenloop, de mascottes ‘Krollie’ en ’Klaasje’ geïntroduceerd om zowel jong als oud aan te moedigen deel te nemen en te bewegen. Deze mascottes, die tot leven kwam in de bakkerij, zijn sindsdien een herkenbaar symbool van het evenement. De betrokkenheid van Bakkerij Van Leur benadrukt onze sterke band tussen lokale tradities.
Bakkerij van Leur & Slagerij Pennings
Bakkerij Van Leur en Slagerij Pennings onderhouden al meer dan negentig jaar een hechte samenwerking, die begon met onze grootvaders in de Molenstraat. Een van onze bekendste gezamenlijke producten is het ambachtelijke Brabantse worstenbroodje. Het half-om-half gehakt van Slagerij Pennings wordt gecombineerd met het deeg van Bakkerij Van Leur. Om onze langdurige samenwerking en ambacht te vieren, organiseren we jaarlijks in oktober de ‘Van Leur & Pennings maand’. Tijdens deze maand hebben we speciale aanbiedingen en spaaracties waarbij onze klanten bij elke aankoop een ‘Leuro’ of ‘Penning’ ontvangen, die ingewisseld kunnen worden voor diverse ambachtelijke producten.




